FARVETRENDS I KØKKENET 2023

Posted by

HVILKE FARVER SKAL JEG MALE MIT KØKKEN MED I 2023?

Køkkenet er dit hjems hjerterum – her samles vi efter en lang dag med familien, eller rundt om spisebordet med vennerne.

Mange af os stræber efter et harmonisk køkken; rolige naturmaterialer og små personlige indslag som skaber dynamiske kontraster. Materialer af træ blandes med sten som marmor og granit som sammensættes med metalliske detaljer i kobber eller messing. Højblanke køkkenskabe har også længe stået som kontrast til matte betonvægge eller vægge malet med mat kalkmaling. I forhold til valg af farver i køkkenet er der flere tendenser som karakteriserer 2023. Den rolige tone-i-tone sammensætning går nok aldrig af mode – her sammensætter du en række nuancer som alle hører under samme farvekategori. Metoden sikrer et roligt og harmonisk look, men det kan for nogen virke en smule kedeligt. Ønsker du at tilføje lidt mere farve, kan du tilføje en kontrastfarve som bryder med det homogene look. Det er helt op til dig! Det vigtigste er at du skaber dig et køkken som du selv elsker at være i.

VALG AF FARVER TIL KØKKENET

En blanding mellem funktion og form, energi og ro, finish og kvalitet samt personlighed.

Vi lever i en digital verden hvor vi hele tiden skal være online og tilgængelige. Derfor har vores behov for en plads i hjemmet som fordrer ro og hvor vi kan lade op, vokset sig større og større. Derfor vil de naturlige og jordnære farver fortsat dominere de farvetrends vi kommer til at se i 2023. Naturdetaljer i træ, sten og læder gælder stadig, men 2023 lukker op for at få lidt mere farve på væggene; Vi ser blandt andet forskellige rosa toner, grå nuancer samt lidt mere vovede koralrøde toner som sætter prikken over i’et. Se vores udvalg af sæsonens farver til køkkenet, her.

Modefarver kommer og går, men begreber som bæredygtighed og miljø har i flere år domineret tendenserne når vi taler boligindretning, og dette er sandsynligvis kommet for at blive. Dog ser vi nu en øget tendens til at bevæge sig lidt uden for sin comfortzone og tilføje flere farver på væggene, i samspil med de rolige og naturlige detaljer som vi har set de seneste år

GRØNNE FARVER I KØKKENET

De lysegrønne farver har efterhånden været populære i mange år og er derfor også ved at være en af de faste klassiske farver du kan vælge, hvis du skal have nye køkkenfronter. De mørke og støvede grønne nuancer er dog blevet skiftet ud med lyse og rene grønne pasteller. Se vores store udvalg af grøn vægmaling her.

Naturlige farver i Køkkenet

De naturlige farver fortsætter ind i 2023 hvor vi vil se røde, beige, brun, pink, terracotta og koral som dominerende tendenser. Vi begynder at længes efter noget nyt, men vi har stadig et behov for en beroligende base. Dog tilføjer vi personlige farvestænkt for at oplive, opløfte og tilføje det der ekstra. Det er også vigtigt at mixe forskellige materialer – mat med blank, rå med blød osv. På denne måde skaber du en spændende taktilitet som gør din indretning mere spændende.

Som tidligere nævnt er bæredygtighed et dominerende tema inden for boligindretning, og det gælder selvfølgelig også i køkkenet., Det er vigtigt at du finder et basiskøkken i holdbare og bæredygtige materialer. Når fundamentet er skabt, kan du let udskifte farverne på væggene omkring, skifte grebene på køkkenlågerne eller andre detaljer. Det kræver ikke så meget at skabe stor forandring!

GULE PASTELLER I KØKKENET

En farve som trendforskere spår, er kommet for at blive er den sarte pastel gule, som du også vil se i udvalget hos de forskellige køkkenfirmaer. Farmen skaber varme og lys og leder tankerne hen på en skøn sommerdag.

Tør du male dit køkken med coral pink, gammelrosa eller en let støvet pudderrosa?

De støvede, feminine og pudrede pink toner er mere trendy end nogensinde før, og med rosa nuancer der bringer frem og ro med sig, er denne farvepallette perfekt for dig!

Rosa er en mangefacetteret nuance som udspringer af den røde farve. Gamle normer om at den lyserøde farve kun hører hjemme på et børneværelse er for længst blevet brudt, og ser man på farvetrends gennem de seneste par år, har forskellige nuancer af rosa og lyserød slået kraftigt igennem og vil fortsætte som modefarver i et stykke tid fremover. Glem alt om søde bolchestriber eller ballerinaer i tylskørter – nu vil man indrette med rosa.

Når det kommer til farvevalg i køkkenet i 2023 vil en af de mest fremtrædende toner være den koralrosa nuance, kaldet temptation pink. Køkkenpaletten består af seks forskellige farver, hvor netop temptation pink kombineres med den lyse abrikosfarvede Peach Perfect, den lysegrå Whisper og den varme gyldne farve sand. Den grå-lilla Prima Ballerina sammen med den beige-rosa Powder Puff. Du kan kombinere denne pallette på kryds og tværs eller hente nogle af dem i velvalgte indretningsdetaljer fra dit køkken.

Hvordan indretter man et Rosa Køkken?

Helt glatte vægge som males med en ensartet og mat pink nuance, vil give den mest beroligende følelse. Dejlige, milde og matte pastellyserøde toner skaber den der hyggelige og rolige atmosfære, samtidig med at det giver det der lille ”ekstra”. Alt efter hvilken nuance lyserød maling du vælger, er det muligt at kombinere dem med forskellige typer materialer. Den bløde og naturlige lyserøde nuance fungerer super godt sammen med andre naturelementer som trædetaljer, bløde tekstiler i bløde, brune varme og cremede nuancer, samt knækket over i grå og greige toner. Når du kombinerer forskellige farver og materialer, er det vigtigt at du holder sig til den samme farveskala, så du ikke risikerer at din indretning bliver for spredt og rodet – men som sagt kan du vælge at bryde med nogle enkelte detaljer i en klar farve; Det er nok med et par enkelte detaljer i farven, eksempelvis en buket afskårne blomster, et frugtfad eller en plakat på væggen.

BLÅ FARVER I KØKKENET

En dyb med dæmpet blå skaber et lyst og luftigt køkken som minder om bløde himmelstrøg. Den matte lyseblå farve kan let kombineres med andre nuancer.

Mal loftet!

Hvorfor ikke male loftet i køkkenet i en anden farve end klassisk hvid? Du kan skabe en lækker kontrast med den beige-rosa farve Powder Puff, mod et klassisk hvidt køkken. For de lidt mere vovede bliver det uhyre moderne at dekorere sit loft med mønstre – se vores forskellige maleskabeloner –  vi fører mere ned 120 forskellige designs og mønstre.

MØRKE FARVER I KØKKENET

Den dramatiske bordeaux farve er også kommet til køkkenerne i 2023. Bordeaux er en forlængelse af jordfarve-trenden, men nu vil vi godt have lidt ekstra knald på farverne. Vælger du at indrette dit køkken med en mørk farve, kan du skabe en fed effekt, ved at lade farverne blive mørke, jo højere øjet bevæger sig op. Mal underskabene i en tone lysere end overskabene, og lad farven på loftet være mørkere end den på væggene; øjet vil automatisk bevæge sig op af og rummet vil føles større.

Træ og naturlige materialer

Smukke naturlige detaljer i træ går aldrig af mode. Materialet er bæredygtigt og unikt og du kan kombinere det på kryds og tværs, uden at gå på kompromis med dit stilsikre look.

Travertin og marmor vil du også se som køkkenbordplader som er med til at skabe et klassisk og elegant udtryk i dit køkken.